Правителството на Нидерландия обяви днес, че ще предостави догодина на Украйна

...
Правителството на Нидерландия обяви днес, че ще предостави догодина на Украйна
Коментари Харесай

Нидерландия ще предостави на Украйна военна помощ на стойност 2 млрд. евро

Правителството на Нидерландия обяви през днешния ден, че ще даде следващата година на Украйна спомагателна военна помощ в размер на 2 милиарда евро, съобщи Ройтерс.
Министърката на защитата Кайса Олонгрен дефинира това като знак за твърдата поддръжка на Амстердам за Киев.

Това е част от по-големия пакет помощ, който Нидерландия ще изпрати на Украйна идната година. Първоначално ще бъдат отпуснати 102 милиона евро за възобновяване и филантропична помощ. Помощта може да бъде увеличена при нужда.

С този пакет помощта, предоставена от Нидерландия на Украйна от началото на войната, доближава общо към 7,5 милиарда евро, сподели Олонгрен. 

" Най-важното за мен е, че ще предоставим още 2 милиарда евро военна помощ през идната година ", съобщи нидерландската министърка на защитата пред Ройтерс.

" Това ще продължи поддръжката ни за Украйна и ще подсигурява, че тя няма да бъде прекратена, което е извънредно значимо за Украйна ", сподели Олонгрен преди идните идната седмица в Нидерландия парламентарни избори. Очаква се след гласуването на 22 ноември страната да бъде ръководена от нова коалиция, отбелязва Ройтерс.

Помощта ще бъде съобразена с потребностите на Киев, каза Олонгрен и добави, че тя може да включва усъвършенствани дронове. Противовъздушната защита, боеприпасите и военновъздушните сили ще останат приоритет, откакто Нидерландия и Дания, наред с други съдружници на НАТО, отвориха център, в който украински водачи може да се образоват да ръководят изтребители Ф-16.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР